Category: Egészség

Melyek az ízületi gyulladás leggyakoribb jelei

Melyek az ízületi gyulladás leggyakoribb jelei?

Reuma a kollektív neve körülbelül nyolcvan különböző betegségek, és az egyik leggyakoribb diagnózis az osteoarthritis, rheumatoid arthritis (RA), más néven rheumatoid arthritis. A rheumatoid arthritisben szenvedők számára különböző kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, és a kutatás csak az elmúlt években tett nagy előrelépést a területen.

A fizikoterápia során az izmok és az ízületi mobilitás képződik, és a gyógyszereknél a gyulladásos folyamat, amely végül elpusztítja az ízületeket, gyengül. A legújabb kiegészítők között a kábítószer áll biológiai gyógyszerek, amelyek kimutatták, hogy jó hatással van a kezelés a rheumatoid arthritis. A Rheumatoid arthritis a gyulladásos betegségek csoportjába tartozik, és gyakori ezek mellett az ízületek krónikus gyulladásban is szenvednek, így a belek, a szemek és a bőr is károsodhat.

Az egyik leggyakoribb diagnózis

Az egyik leggyakoribb diagnózisReuma a kollektív neve körülbelül nyolcvan különböző betegségek, és az egyik leggyakoribb diagnózis az osteoarthritis, rheumatoid arthritis (RA), más néven rheumatoid arthritis. A reuma hatással van a csontokra,az ízületekre és az izmokra, de a test más részei is szenvedhetnek. Becslések szerint Svédországban körülbelül egymillió ember él reumás betegségben.

A kezelés fő célja a mobilitás javítása és fenntartása. Az oka annak, hogy miért szenved reumás betegség változhat, de a leggyakoribb az, hogy azok a gyulladás a szervezetben. Ha az immunrendszer rosszul reagál és viselkedik, autoimmun betegség fordulhat elő.

A pontos mechanika mögött ez még mindig ismeretlen, de az egyik tudja, hogy öröklődés rögzítheti, akkor is fertőzések vagy életmód tényezők, mint a dohányzás.

Gyakori típusú reuma

Gyakori típusú reumaA reuma néhány leggyakoribb formája a rheumatoid arthritis (RA)/rheumatoid arthritis, ankolyzing spondylitis (AS), arthritis psoriatica és osteoarthritis mellett van. Ebben a cikkben összpontosítunk RA, de még mindig hasznos lehet tudni néhány a leggyakoribb tünetek ezen diagnózisok. Spondylitis ankylopoetica (AS) kezdődhet egy alattomos fájdalom, majd az alsó hát-és fenék. A fájdalom merevséget okoz, és nehezen mozoghat.

Az arthritis psoriatica az ízületek duzzanatát, például ujjakat, lábujjakat, sőt fájdalmat okoz. Arthritis psoriatica szorosan kapcsolódik a bőrbetegség pikkelysömör, így psoriasis maga egy tünete arthritis psoriatica. Ujjak és lábujjak mellett a hát alsó része, csukló, térd és boka is érintett lehet.

Osteoarthritis gyakran fordul elő az ujjak ízületeiben vagy a térdízületekben és a csípőízületekben. Mindenekelőtt, a betegség fordul elő az ízületi porc, de található az egész ízület. Lehet, hogy osteoarthritis minden ízület a test, ahol van porc. Ha ismeretlen fájdalmat szenvedett a testben és az ízületekben, felismeri saját magát a tünetekben, vagy csak bizonytalan abban, hogy bármilyen reumát szenvedett-e, kérje ki orvosa tanácsát.

Rheumatoid arthritis tünetei (RA) – rheumatoid arthritis

Rheumatoid arthritis tünetei (RA) - rheumatoid arthritisHa Ön RA-ban szenved, egy vagy több ízületben fájdalmat, fájdalmat, terhelési fájdalmat, duzzanatot érezhet. Ezek a tünetek fokozottan vagy alattomosan jelentkezhetnek, és gyakori, hogy kezdetben kisebb ízületekben, például lábakban, térdekben vagy ujjak ízületeiben fordulnak elő. A gyulladás általában szimmetrikus, ami azt jelenti,hogy a legtöbb esetben kap egy gyulladás a jobb kéz, ha a bal kéz érintett.

Rheumatoid arthritis gyakori tünetei (ba):

 • Fájdalom
 • Merevség
 • Duzzanat
 • Hőemelkedés
 • Kis csomók jelenhetnek meg a bőr alatt (reumás csomók)

Általános gyulladásos tünetek a fáradtság és a merevség általános érzése, különösen reggel. A betegség a szervezet más részeire is hatással lehet, például a szemekre, az erekre, az idegekre és a belső szervekre. A tünetek változhatnak, időnként jönnek-mennek.

Tippek a szívroham elkerülésére, ha magas vérnyomásban szenved

Tippek a szívroham elkerülésére, ha magas vérnyomásban szenved

Információk azoknak, akiket szív vérereiben szűkület miatt kezeltek. A Hjortlung és SWEDEHEART Nemzeti Szövetségtől. A heart guide, akkor olvassa el a tényezőket, amelyek befolyásolják a betegség. A heart guide kiadványként is elérhető az egészségügyi tervével, amelyet minden alkalommal magával vihet, amikor egészségügyi szakemberekkel találkozik a kórházban és az elsődleges ellátásban.

A szív egy izom, ami vért pumpál a test minden szervébe. A szív saját erei, a koszorúerek, ellátják a szívizmot oxigénben gazdag vérrel. Ha vérrög keletkezik, vagy szűkül a koszorúerek, a szív oxigénhiányt szenved, ami gyakran fájdalommal jár. A szűkület anginához vezethet, ha a zsírszövet felhalmozódik az artériás falban.

Eltérések myocardialis infarctus és angina

Eltérések myocardialis infarctus és anginaA szívroham általában egy vérrög miatt van, ami elzárja a koszorúereket, így a vér nem tud átmenni. A szívizom azon része, amely nem kap vért (oxigént), sérült, és ha az oxigénhiány több mint 10-15 percig tart, a sérülés veszélye állandó növekedéssé válik, és a szívizom ezen része meghal, ami szívelégtelenséghez vezethet.

Az anginában egy vagy több koszorúér általában beszűkül, és egy bizonyos mennyiségű vér átjuthat. Másrészt, a szív terheli bármilyen módon(pl. fizikai megterhelés vagy stressz) nincs elég vérellátás és tünetek jelennek meg.

Az évek során gyakran az érfal lesz nehezebb, majd repedések alkothatnak, hogy a test megpróbálja “Mendel”. Ezt a vérlemezkék (amelyek vérrögképződést okoznak) aktiválásával teszi, és nagy a kockázata annak, hogy vérrög képződik, ami káros oxigénhiányt okoz a szívizomban (szívroham).

Myocardialis infarctus és angina tünetei

Myocardialis infarctus és angina tüneteiA leggyakoribb tünetek a miokardiális infarktus diszkomfort, nyomás vagy mellkasi fájdalom. Az egyik vagy mindkét kar, a nyak, az állkapocs és/vagy a lapockák között sugároz. Hányinger, légszomj (légszomj) és hideg verejték is előfordulhat.

A tünetek nem kell tapasztalt olyan súlyos, akkor jön-megy, nem kell debütálni hirtelen. Az angina tünetei gyakran hasonlóak a miokardiális infarktushoz, de gyakran enyhébbek és nem tartósak. Angina általában akkor fordul elő, együtt fizikai vagy mentális megterhelés, majd felszabadítja az erőfeszítést. A hideg időjárás és a fújt okozhat vagy súlyosbíthatja az anginát.

Az idősek és a cukorbetegek nem mindig tapasztalnak fájdalmat. A tünetek ezután diffúzsá válhatnak, és csak légszomj vagy erős fáradtság formájában jelentkezhetnek. A lehetséges fájdalom lehet kevésbé intenzív, és lehet félreértelmezni, mint kevésbé súlyos.

Nők és férfiak közötti különbségek

Nők és férfiak közötti különbségekMielőtt a nő eléri a menopauza, kevésbé gyakori, hogy esik beteg koszorúér-betegség. Az egyik magyarázat az, hogy a hormon ösztrogén van egy védő hatása, ami miatt a nők megbetegszenek körülbelül tíz évvel később az életben, mint a férfiak.

Az észlelt tünetek tekintetében a nők nagyobb mértékben jellemzik a légszomjat, a hányingert, valamint a gyomortáji kellemetlenséget/fájdalmat a férfiakhoz képest. Minden perc nagyon fontos az előrejelzés szempontjából. Minél korábban kezdődik a kezelés, annál kevesebb lesz a kár, hogy a szív.

Ha az alábbi tünetek bármelyikének nincs természetes magyarázata, és 15 percen belül nem szűnnek meg, hívja a 112-t:

 • kellemetlen érzés
 • nyomás vagy mellkasi fájdalom
 • az egyik vagy mindkét kar, a nyak, az állkapocs és/vagy a lapockák között sugároz.
 • Émelygés
 • légszomj (légszomj)
 • hideg verejték

Ha nitroglicerin (anginára) áll rendelkezésre, először be kell vennie egy tablettát/spray-t, és meg kell nézni, hogy elmúlnak-e a tünetek. Ha a tünetek még mindig ott néhány perc múlva, vagy ha visszatér, hogy egy másik tabletta, de ha nem kap bajmentes, hívja a 112.

Hogyan lehet gyógyítani a cukorbetegség gyors normalizálja a vércukorszintet természetesen

Hogyan lehet gyógyítani a cukorbetegség gyors normalizálja a vércukorszintet természetesen

A cukorbetegség gyógyítható hát persze a cukorbetegség gyógyítható, csak ezt senkinek nem érdeke közölni a betegekkel sokkal egyszerűbb a megszokott kezeléseket ajánlani, és ezzel élethossziglan konzerválni az anyagcserezavart. Most úgy tűnik, a hivatalos orvoslásban is megjelennek gyenge hangocskák, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy amit krónikus, gyógyíthatatlan betegségnek kezelnek, az valójában egy gyorsan megszüntethető anyagcserezavar csupán a diagnosztizálatlan cukorbetegeket is beleszámítva kb 1 millió ember szenved un 2-es típusú cukorbetegségben.

A diagnosztizált beteg kapja a különféle gyógyszereket,

A diagnosztizált beteg kapja a különféle gyógyszereket,Amelyek részben az inzulinrezisztenciáját hivatottak letörni, részben a hasnyálmirigyét serkentik még több inzulin termelésére. Mivel az inzulinrezisztencia egy evolúciósan kialakult védőmechanizmus, ezért gyógyszeresen lecsökkenteni elég nehéz dolog, hiszen a szervezet a gyógyszerhez is alkalmazkodva, ismét vissza fogja növelni az inzulinrezisztenciát hiszen ez azt a célt szolgálja, hogy a sejtek megvédjék magukat a fölös cukortól, ami a vérben kering. A hasnyálmirigyet serkentő gyógyszerek meg azért veszélyesek, mert hozzájárulnak ahhoz, hogy a hasnyálmirigy mielőbb felmondja a szolgálatot.

És ha eljön, márpedig előbb-utóbb eljön az az időszak, amikor már a gyógyszerek elégtelenek, akkor jön a szuri; napjában többször inzulin, naponta többször vércukormérés agyonszurkált ujjacskákból. Mindez nem fogja kivédeni a szövődményeket, hiszen a vér inzulin és vércukorszintje hullámvasútként fog fel- és leszáguldani. És persze az inzulinos cukorbetegek élete nem más, mint egy hízókúra. Az inzulinra muszáj enni, akár éhes az ember, akár nem: annyit, amennyire beállították a derék dokik. A cukorbetegek ismert szövődményei a vesekárosodás, a megvakulás, a végtagok ereinek beszűkülése, majd amputáció, a szívbetegség és infarktus na meg a rák.

Mint a jó sok cukrot és a jó sok inzulint a cukorbetegeknek legalább 50%-kal nagyobb az esélye arra, hogy rákban haljanak meg mert mi is a hivatalos diabetológia filozófiája? Az, hogy szénhidrátra mindenkinek szüksége van, ezért, aki nem tudja a szénhidrátokat megfelelően feldolgozni, annak végül inzulinnal kell segíteni. A cukorbetegek hivatalosan ajánlott diétája a vizsgálatok szerint messze alulmarad a lowcarb alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás, az Atkins, vagy a paleolit táplálkozással szemben a Paleolit táplálkozás és korunk betegségei könyvemben külön fejezetben foglaltam össze, mi mindent tudunk a cukorbetegség kialakulásáról és végleges gyógyításáról.

Nem panaszként inkább sajnálkozva írom,

Nem panaszként inkább sajnálkozva írom,Hogy a hatszázezer potenciális olvasóból pár ezren olvasták el ezt a fejezetet. Sok ember vagyonokat költ a gyógyulásra, járja az orvosokat, gyógyfű teákat hörpöl, imádkozik a gyógyulásért, s közben karnyújtásnyira van a valódi gyógyulás. Még sokat kell gondolatilag fejlődnöm, hogy megértsem, miért nem választják az emberek a gyógyuláshoz vezető egyenes utat. Odáig már eljutottam a probléma megértésében, hogy átlássam: amíg a diabetológusok úgy tesznek, mintha a 2-es típusú cukorbetegség gyógyíthatatlan krónikus betegség volna, addig a sok ezer orvosnak nagyobb hatása lesz az emberekre, mint a könyvem, vagy a webszájtomon olvasható ismeretterjesztő írások.

Amíg a dietetikusok nem tudnak attól a téves dogmától elszakadni, miszerint gyorsan felszívódó szénhidrátokra márpedig szükség van, addig a diabetológusok és dietetikusok összefogása révén nem csökken, hanem egyre nő a cukorbetegek száma, a gyógyszeripar legnagyobb örömére ezért is örültem meg a Diabetologia szaklapban 2011 június elején megjelent tanulmánynak, amely azt jelzi, hogy a hivatalos orvostudományba is beszivárgott az a mások számára nyilvánvaló felismerés, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget a finomított szénhidrátok fogyasztása okozza.

A hivatalos orvoslás pedig úgy ünnepli Ee Lin Lim és munkatársai eredményét, mint akik most fedezték fel a spanyolviaszt. De persze ne becsüljük le ezt az áttörést, jól ismerjük a Semmelweist szindrómát. Nem elég felismerni valamit, el is kell fogadtatni a hivatalos orvoslással Lim EL és mtsi: A 2-es típusú cukorbetegség visszafordítása: a bétasejtek funkciójának normalizálódása kapcsolatban van a hasnyálmirigy és máj lecsökkent trigliceridjével a szerzők a bebetonozott hivatalos véleménynek megfelelően -tudomást sem véve mások eredményeiről- bevezetőjükben azt írják, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget régóta úgy tekintik, mint hosszantartó, fokozatosan romló állapotot, amelyet lehet enyhíteni, de nem lehet gyógyítani. A vércukor szintje, függetlenül a kezelési igyekezetektől, folyamatosan emelkedik, s ettől a bétasejtek funkciója folyamatosan romlik, s 10 év után már a betegek 50%-a már inzulint igényel.

Ennek oka részben a bétasejtek folyamatos pusztulása

Ennek oka részben a bétasejtek folyamatos pusztulásaA gyógyíthatatlanság hiedelmét már korábbi megfigyelések is cáfolták, ugyanis gyomorszűkítő gyűrű felhelyezését követően napokon belül javult a cukorbetegség. Mások is igazolták, hogy a cukorbetegség csökkent kalóriabevitelre egyből javul. A szerzők ezért azt a fantasztikusan zseniális hipotézist alkották meg, hogy a csökkentett szénhidrát fogyasztás javítja a cukorbetegséget a vizsgálatba olyanokat válogattak be, akik legalább négy éve cukorbetegek, túlsúlyosak vagy elhízottak BMI 25 és 45 közötti a HBA1c értékük 6.5-9% közé esett, ami 7.2-12.2-es átlagos vércukornak feleltethető meg.

A vizsgálat lényegében abból állt, hogy a betegek napi 600 Kcal mennyiségű ételt kaptak, melynek 46%-a volt szénhidrát, 33%-a fehérje, és 21%-a zsír már a vizsgálat első hete után a betegek vércukorszintje és májuk inzulinérzékenysége normalizálódott, a májzsír 30%-kal csökkent. A vizsgálat 8. hetének végére a hasnyálmirigy bétasejtjeinek működése normalizálódott, és a hasnyálmirigy zsírtartalma csökkent. Ez tulajdonképpen a sokat emlegetett viszcerális zsír egy része a viszcerális zsír azért alattomos, mert nem látszik, karcsú embernek is lehet komoly viszcerális zsírtömege a szerzők a javulást a hasnyálmirigy zsírtartalmának csökkenésével magyarázzák a vizsgálat során a betegek átlagosan 15 kg-ot fogytak, ami 15%-os súlyvesztésnek felelt meg.

A fogyás lényegében a testzsír csökkenéséből eredt a vizsgálati személyeket a vizsgálat befejezése után 12 héttel újra megvizsgálták, s úgy találták, hogy átlagosan 3 kilogrammot visszahíztak. A 12-ből három már ismét cukorbeteggé vált valószínűleg a többi beteg is szép lassan ismét cukorbeteggé fog válni, hiszen visszatértek a régi, szénhidrátalapú nyugati étrendjükre, amitől eredetileg megbetegedtek a vizsgálat fő problematikája ez. A 600 kcaalos étrend nyilvánvalóan koplalást jelentett a résztvevőknek, s amint véget ért a vizsgálat, rávetették magukat a szokásos étrendjükre.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén