Reuma a kollektív neve körülbelül nyolcvan különböző betegségek, és az egyik leggyakoribb diagnózis az osteoarthritis, rheumatoid arthritis (RA), más néven rheumatoid arthritis. A rheumatoid arthritisben szenvedők számára különböző kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, és a kutatás csak az elmúlt években tett nagy előrelépést a területen.

A fizikoterápia során az izmok és az ízületi mobilitás képződik, és a gyógyszereknél a gyulladásos folyamat, amely végül elpusztítja az ízületeket, gyengül. A legújabb kiegészítők között a kábítószer áll biológiai gyógyszerek, amelyek kimutatták, hogy jó hatással van a kezelés a rheumatoid arthritis. A Rheumatoid arthritis a gyulladásos betegségek csoportjába tartozik, és gyakori ezek mellett az ízületek krónikus gyulladásban is szenvednek, így a belek, a szemek és a bőr is károsodhat.

Az egyik leggyakoribb diagnózis

Az egyik leggyakoribb diagnózisReuma a kollektív neve körülbelül nyolcvan különböző betegségek, és az egyik leggyakoribb diagnózis az osteoarthritis, rheumatoid arthritis (RA), más néven rheumatoid arthritis. A reuma hatással van a csontokra,az ízületekre és az izmokra, de a test más részei is szenvedhetnek. Becslések szerint Svédországban körülbelül egymillió ember él reumás betegségben.

A kezelés fő célja a mobilitás javítása és fenntartása. Az oka annak, hogy miért szenved reumás betegség változhat, de a leggyakoribb az, hogy azok a gyulladás a szervezetben. Ha az immunrendszer rosszul reagál és viselkedik, autoimmun betegség fordulhat elő.

A pontos mechanika mögött ez még mindig ismeretlen, de az egyik tudja, hogy öröklődés rögzítheti, akkor is fertőzések vagy életmód tényezők, mint a dohányzás.

Gyakori típusú reuma

Gyakori típusú reumaA reuma néhány leggyakoribb formája a rheumatoid arthritis (RA)/rheumatoid arthritis, ankolyzing spondylitis (AS), arthritis psoriatica és osteoarthritis mellett van. Ebben a cikkben összpontosítunk RA, de még mindig hasznos lehet tudni néhány a leggyakoribb tünetek ezen diagnózisok. Spondylitis ankylopoetica (AS) kezdődhet egy alattomos fájdalom, majd az alsó hát-és fenék. A fájdalom merevséget okoz, és nehezen mozoghat.

Az arthritis psoriatica az ízületek duzzanatát, például ujjakat, lábujjakat, sőt fájdalmat okoz. Arthritis psoriatica szorosan kapcsolódik a bőrbetegség pikkelysömör, így psoriasis maga egy tünete arthritis psoriatica. Ujjak és lábujjak mellett a hát alsó része, csukló, térd és boka is érintett lehet.

Osteoarthritis gyakran fordul elő az ujjak ízületeiben vagy a térdízületekben és a csípőízületekben. Mindenekelőtt, a betegség fordul elő az ízületi porc, de található az egész ízület. Lehet, hogy osteoarthritis minden ízület a test, ahol van porc. Ha ismeretlen fájdalmat szenvedett a testben és az ízületekben, felismeri saját magát a tünetekben, vagy csak bizonytalan abban, hogy bármilyen reumát szenvedett-e, kérje ki orvosa tanácsát.

Rheumatoid arthritis tünetei (RA) – rheumatoid arthritis

Rheumatoid arthritis tünetei (RA) - rheumatoid arthritisHa Ön RA-ban szenved, egy vagy több ízületben fájdalmat, fájdalmat, terhelési fájdalmat, duzzanatot érezhet. Ezek a tünetek fokozottan vagy alattomosan jelentkezhetnek, és gyakori, hogy kezdetben kisebb ízületekben, például lábakban, térdekben vagy ujjak ízületeiben fordulnak elő. A gyulladás általában szimmetrikus, ami azt jelenti,hogy a legtöbb esetben kap egy gyulladás a jobb kéz, ha a bal kéz érintett.

Rheumatoid arthritis gyakori tünetei (ba):

  • Fájdalom
  • Merevség
  • Duzzanat
  • Hőemelkedés
  • Kis csomók jelenhetnek meg a bőr alatt (reumás csomók)

Általános gyulladásos tünetek a fáradtság és a merevség általános érzése, különösen reggel. A betegség a szervezet más részeire is hatással lehet, például a szemekre, az erekre, az idegekre és a belső szervekre. A tünetek változhatnak, időnként jönnek-mennek.